Skolbesök

Sundbyberg besöker skola i São Paulo

Helene Hellmark Knutsson (S), kommunstyrelsens ordförande på skolbesök i São Paulo.

Helene Hellmark Knutsson (S), kommunstyrelsens ordförande på skolbesök i São Paulo.

Under Sundbybergs sista dag i São Paulo gjorde delegationen ett hembesök hos skolflickan Luana och hennes familj. I sällskap med föräldrar och en äldre syster visade en stolt Luana sitt rum och sitt skolarbete både för sin lärare och Sundbybergs delegation.

Hembesök hos elever i staden Taboao da Serra är en del av projektet "Integration familj och skolan" som fått FN-pris under 2008. Projektet har vänt en negativ trend och gjort att staden redan under 2008 nått det mål man satte upp för 2012.

- Staden låg bland de sämsta städerna när det gäller skolresultaten. Med en målinriktad satsning har vi vänt den negativa trenden och idag ligger vi bland de bästa i hela Brasilien. Satsningen har dessutom lett till en minskad brottslighet i Taboão da Serra, berättade stadens borgmästare Dr. Farias.

Delegationen gjorde samma dag också ett besök i en av stadens skolor där de tillbringade en timme med skolbarn och deras skollärare. Chefen för utbildningsförvaltning, Cesar Callegari,  som följde med delegationen, är ordförande i ett nationellt utbildningsråd som är direktvalda av Brasiliens president Lula.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0