Presentation av Bo Hermansson och företaget Tialb

Tialb är ett företag som började för 10 år sedan och importerar/ distribuerar ost och mejeri produkter från Tyskland och Italien, drycker,  bröd produkter från Pålen och Holland. Vi representerar varumärken som Ehrmann yoghurtar, Omira lyxyoghurtar, Heinrichsthaler ostar mm..
Vi har eget lager i Skåre ( strax utanför Karlstad) på 2.500 kvadratmeter, både kylt och torrt. Vi har egna lastbilar som levererar över hela Skandinavien.
Omsättning 2008 på 105 miljoner SEK , med 17 anställda. Våra kunder är Ica, Coop, Axfood, Bergendahls, Netto,Konsum Värmland, Nordikon, alla gränsbutiker och Ica butiker över hela Sverige som tar direkt leveranser. (Maxi, Kvantum,Supermarket etc..)
Vi har ett dotter bolag som säljer till Norge, och en partner i Finland som vi samarbetar med. Danmark kommer igång efter sommaren.
 
Vårt intresse är att starta upp en relation med brasilianska företag. Bo Hermansson åker till Brasilien i slutet av april, och blir där en månad. Jag har redan satt upp möten med runt 20 leverantörer, men fortsätter att leta efter nya spännande projekt. Produkter vi letar mest efter är självklart inom vår bransch med matvaror. Det som ligger högst på listan är kyckling, kött, frysta frukt juicer och konserver.
 
Eftersom Bo känner till Brasilien rätt så bra, så ska vi satsa långsiktigt på detta projekt. Vi har bra kontakter med våra kunder, som informerar oss om intressanta produkter, och sedan ger oss en snabb ''feedback'' om det är något intressant.
 
Ser fram emot en kontakt med er, och hoppas det kan bli spännande affärer i framtiden.
 

Svensk-Brasilianska Handelskammarens årsredovisning

Relatório Anual

Edição 2008


Estratégia da Swedcham, visão operacional, estatísticas e outras atividades em 2008.


Relatório Anual 2008 Swedcham Brasil (em inglês)
 pdf - 1 Mb


Inbjudan 29/4

"Affärsjuristens roll i Sverige och Brasilien - en jämförelse"

Inbjudan till Handelskammarmötet med företagarna

  

  

Temamötet med brasilianska företagare, verksamma i Sverige har varit ett lyckosamt sätt att sprida information och att bilda nätverk.

En av de aktiviteter som mest utmärker den moderna ekonomin är den globala handeln med varor och tjänster som handlas över gränserna. Volymerna av internationell handel ökar drastiskt och det kommer tveklöst att bjuda på nya marknader, produkter och marknadsföringspraxis. Internationella uppdrag kräver god kännedom och förståelse för affärsmässiga, juridiska och kulturella skillnader mellan olika länder.

Kom och var med när vi jämför Sverige och Brasilien när det gäller lagar och regler som råder inom affärsvärlden.


Hugo Oljemark                    Information från Brasilianska Handelskammare i Sverige                    

Sten Hedbäck                                            Advokatfirman Törngren Magnell KB

Ana                                      Nytt från Brasilianska ambassaden

                     

Under kvällen får vi även en redogörelse av det nystartade samarbetet mellan Sundbyberg och Taboão da Serra.


  

  

Tid: Onsdagen den 29 april, kl.17.30

Plats: Regeringsgatan 38


Välkomna


RSS 2.0