Möte med FIESP

Sundbyberg besöker organisationen Fiesp i Brasilien

Maurice Costin och Dr Farias till höger i samspråk med besökarna från Sundbyberg Helene Hellmark Knutsson (S) och Siyamak Sajadian Sasanpour (MP). Även om organisationen Fiesp är den största intresseorganisationen för hela São Paulos industrisektor, jobbar denna federation med att förvandla Brasilien till en stark ekonomisk stat i världen. Fiesp bildades 1942 och idag tillhör samtliga industriföretag i regionen Sao Paulo denna gigantiska organisation.

Vid Avenida Paulista, som är São Paulos mest kända gata, mottog Maurice Costin i sällskap med borgmästaren av Taboão da Serra Dr Farias och stadens näringslivschef Jacira Moretti delegationen från Sundbyberg. Maurice Costin som ansvarar för Fiesp:s internationella relationer och som bland annat suttit i styrelsen för de två svenska storföretagen, SKF och Sandvik tillhör den generation industrimän som idag besitter stor erfarenhet och kunskap inom området både på ett nationell och internationell nivån.

- Jag brukade vara minst två gånger om året i Sverige, men inte i Stockholm, utan i Göteborg. Idag är jag glad att Sverige och Brasilien kan mötas även på en kommunal nivå och hoppas att det här ska sprida sig vidare, sa Maurice Costin.

- För att Sundbyberg ska växa behöver vi vänner. Vänner både i Sverige, i EU, men även i övriga världen. Vi är fullt medvetna om vikten av internationellt samarbete och därför är vi måna om all kunskap som vi får genom detta samarbete, sade Helene Hellmark Knutsson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0