Sundbyberg på besök hos Handelskammareni Sao Paulo

Sundbyberg träffar Svenska Handelskammaren i São Paulo

VD för Svenska Handelskammaren i Brasilien Jonas Lindström tillsammans Mohseen Hatia VD för företaget ITT i São Paulo. Tisdagen den 3 mars deltog Sundbyberg i ett lunchmöte med en grupp företagare verksamma i São Paulo. Mötet öppnades av Christer Manhusen, ordförande för Handelskammaren i Brasilien, tidigare svensk ambassadör i Brasilien.

Vid mötet deltog bland andra representanter från bankkoncernen SEB och ITT Water & Wastewater, två väletablerade företag i Sundbyberg. SEB är en av de första utländska banker som etablerat sig i São Paulo i början av 70-talet och från SEB fanns bland andra Rudolf Moesmang på plats:

- Finanskrisen har inte slagit hårt mot Brasilien. Tillväxten kommer även under 2009 att ligga på plus och jag är säker på att med regeringens stöd till industrin kommer arbetsmarknaden i Brasilien att klara sig betydligt bättre jämfört med många andra länder, sa han.

Från ITT i São Paulo fanns VD Mohseen Hatia och han sa bland annat:

- ITT:s anläggning i Sundbyberg är en av de mest imponerande anläggningarna inom vattenteknologin. Vi ser Brasilien som ett land med stora möjligheter i frågan om hållbar utveckling och eftersom flera av våra anställda bor i Taboão da Serra kan ITT tänka sig att etablera verksamhet i staden.

I delegationen från Sundbyberg ingår Helene Hellmark Knutsson (S), kommunstyrelsens ordförande, kommunstyrelsens förste vice ordförande Siyamak Sajadian Sasanpour (MP) och näringslivschef Sharif Pakzad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0